Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с охлаждането,перката не спира

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен проблем с охлаждането,перката не спира

Колеги днес моята Алфа ми направи голям номер
    тръгнах на дълъг път и ми светна странна индикация на таблото,нещо подобно на фенерче с кабелчета в червено и на колата и падна температурата,спрях и видях че перката не спира да върти,и така през целия път колата работеше така все едно съм я палнал току що,някой може ли да ми каже ква е тая лампичка и за какъв проблем светва,или как да я оправя че е доста криво да караш така?

Така както го описваш трябва да е повреда в системата за инжектиране.http://www.album.bg/lordliness/images/26231443/ сигурно виждаш това.И колата работи в някакъв авариен режим докато се докопаш до сервиз.

Comment

Провери си датчикът на термостата.Или се е разхлабила буксата,или датчика е заминал.Автомобилът ти е в авариен режим и компа пуска перката,за да не прегрее двигатиля,понежи няма имформация за температурата.Индикатора,дето свети е графично изобразяване на дюза и обозначава проблем и системата за управление на двигателя.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Температурен датчик - намира се на корпуса на термостата. Евтин е, и смяната е лесна.
        Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
        Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
        BMW 328i

Comment

Лампичката е точно тази,но не светеше през цялото време,има ли възможност да е заминало релето на перката? А къде се намира термостата?
          Започва да загрява, когато спра климатика, стрелката на температурата се качва с 2-3 чертички и веднага спада до долу?

Comment

Щом не му разбираш,по-добре отскочи до някой от сервизите от "Общ технически".Поне си от София и ще имаш избор.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от StefkoDan Покажи съобщение
              Лампичката е точно тази,но не светеше през цялото време,има ли възможност да е заминало релето на перката? А къде се намира термостата?
              Започва да загрява, когато спра климатика, стрелката на температурата се качва с 2-3 чертички и веднага спада до долу?
              аз имах подобен проблем но ми се качваше като пусна климатика проблема беше с реленцето за перката и ми гореше бушона отпред в дясно под капака махааш кората и до калника иам кутия 1 с бушони 2 с релета
              фигура 93
              Attached Files
              Last edited by anton.mudev; d.m.y г., 16:10.

Comment

И аз го имам същия проблем.Рядко се проявява но съществува и се изразява по същия начин. На логовете от диагностиката изкарваше някакви странни писания.Трябва да я закачиме на диагностиката когато е в авариен режим за да преслушаме данните от датчика какво отчита в момента. Иначе перката найстина се пуска когато изпадне в авариен режим за сигурност понеже явно когато изгуби сигнал от температура вода са се презастраховали. Ако някой му се е случвало и го е разрешавал да каже със сигурност дали е заради датчика.
                Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Е да ама в момента не съм в София
                  А и днес махнах бушона на ниската скорост на перката и си загря нормално даже и перката се включи на 90 градуса!Мисля че ако беше датчик или термостат нямаше да се пуска и да спира,незнам.А иначе като махнах бушона лампичката си светеше постоянно,като го сложих,температурата отново падна но лампичката не светеше!
                  Не знам вече!

Comment

Working...
                  X